Ερευνούμε για την υγεία σας. Ανακαλύψτε με το "Η Φυσική μου Ενέργεια" τον μαθηματικό τύπο μας για ευεξία και μακροζωία, γεμάτη ενέργεια.

Ξεκινήστε τώρα!

My Energy
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ

Υγεία, καλή φυσική κατάσταση και ευτυχία – για μια ζωή! Ακούγεται σαν παραμύθι, με κάποιες βασικές γνώσεις γίνεται ωστόσο πολύ απλό. Εμείς στην Dole και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας H. Murdock είμαστε πεπεισμένοι: Ένας καθολικά υγιεινός τρόπος ζωής κάνει μία μακρά και γεμάτη ζωή δυνατή. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε τον κωδικό «My Energy», μία φόρμουλα για ευεξία και πραγματική ποιότητα ζωής.

Το μήνυμά του είναι εξαιρετικά απλό: Να διατρέφεσαι συνειδητά, να κινείσαι τακτικά και να ακολουθείς αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Γνωρίστε τη φιλοσοφία μας και τα εντυπωσιακά της πρότυπα, τον David H. Murdock και τον Δρ. Γιώργο Βρεττό.

David H. Murdock

"Θα ήθελα να φτάσω 125 ετών."

David Murdock

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αλλάζουν τις ζωές όλων μας. Προς το καλύτερο. Ο 92χρονος ιδιοκτήτης της Dole, David H. Murdock, είναι ένας από αυτούς. Είναι ενεργός πρωτοπόρος, υποστηρικτής και φιλάνθρωπος και αποτελεί με ποικίλους τρόπους πρότυπο για εμάς και την καμπάνια μας "Η φυσική μου ενέργεια ". Μετά τον θάνατο της γυναίκας του από καρκίνο, ο David H. Murdock ασχολείται εντατικά με θέματα υγείας και διατροφής. Για να διαδώσει τις γνώσεις που είχε αποκτήσει ώστε να μπορούν να τις αξιοποιούν όλοι οι άνθρωποι, ίδρυσε με την προσωπική του περιουσία το North Carolina Research Campus. Είναι πεπεισμένος ότι ένας γενικά υγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει σε μια ποιοτικότερη και μεγαλύτερη ζωή – η απόδειξη για αυτό δεν είναι μόνο οι διεξοδικές έρευνες αλλά και ο ίδιος με τη ζωντάνια του μέχρι τα βαθιά γεράματα. Καθημερινά, ένα smoothie από φρέσκα φρούτα καθώς και πολλά λαχανικά, ψάρι και τακτική άθληση όπως ποδήλατο, του δίνουν ενέργεια και δύναμη. Σε αυτά προσθέτει μία θετική στάση ζωής και το σύνθημα: Όλα είναι δυνατά, απλά πρέπει να προσπαθούμε.

Δρ. Γιώργος Βρεττός

"Για μένα η θάλασσα είναι η πηγή της ζωής."

Giorgos Vrettos

Μια ζωή χωρίς άθληση; Για τον 80χρονο δρ. Γιώργο Βρεττό αδιανόητο. Ως γιατρός φρόντιζε για πολλά χρόνια την ελληνική ολυμπιακή ομάδα και συμμετείχε και ο ίδιος σε αμέτρητους αγώνες. Ακόμη και σήμερα είναι παθιασμένος κολυμβητής και απολαμβάνει κάθε λεπτό στο νερό. Οι περίπατοι με τον σκύλο του και ο πολύς χρόνος με τα εγγόνια του, τον κρατούν σε εγρήγορση και του χαρίζουν πολλή ενέργεια. Είναι αυτονόητο ότι ως γνήσιος θιασώτης του "Η φυσική μου ενέργεια " τρέφεται υγιεινά και πολύ προσεκτικά και διαδίδει αυτή τη γνώση για το καλό όλων. Ως συνταξιούχος γιατρός γνωρίζει τη σημασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Εξισορροπεί την ένταση των καθημερινών του δραστηριοτήτων με την όπερα και το τραγούδι. Ως νέος βρέθηκε μπροστά από την επιλογή να γίνει τραγουδιστής της όπερας ή να σπουδάσει ιατρική. Η ιατρική νίκησε, αλλά η καρδιά του δυναμικού Έλληνα δεν σταμάτησε ποτέ να χτυπά για τη μουσική. Έτσι εξασκεί το μουσικό του πάθος αρκετές φορές την εβδομάδα σε διάφορες χορωδίες. Μια δραστήρια, υγιεινή ζωή γεμάτη ενέργεια και πάθος τον διατηρούν νέο.

share i
Η Dole προστατεύει τα δεδομένα σας. Γι’ αυτό ενεργοποιούνται τα Social Media Plugin (προσθήκες κοινωνικής δικτύωσης) μόνο μετά την επιθυμία σας. Για την ενεργοποίηση κάντε κλικ στο διακόπτη δίπλα στο εκάστοτε κουμπί.
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΡΕΥΝΑ

Από τη μπανάνα ως το μύρτιλλο, από τον ανανά ως το λεμόνι: Η Dole ερευνά εδώ και πολλά χρόνια σε ένα δικό της ερευνητικό κέντρο τα συστατικά φρούτων και λαχανικών, και τις επιπτώσεις τους για την υγεία με όλες τις λεπτομέρειες.

Οι επιστήμονες του Dole Nutrition Institute στη Καννάπολη των ΗΠΑ είναι κορυφαίοι σε αυτό το ερευνητικό πεδίο και οι μελέτες τους μας δείχνουν πώς τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, να προστατεύσουν από ασθένειες και να αυξήσουν τις επιδόσεις μας. 

Ζεις μόνο μία φορά – αξιοποίηση τις δυνατότητές σου

Υγιής, σε φόρμα και ευτυχισμένος – για μια ολόκληρη ζωή! Μοιάζει με άπιαστο όνειρο, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να γίνει πραγματικότητα με ελάχιστες γνώσεις. Εμείς της Dole, και ο ιδιοκτήτης της, David H. Murdock, είμαστε πεπεισμένοι: Ένας γενικά υγιεινός τρόπος ζωής είναι το κλειδί για μια μακρά και γεμάτη ζωή. Για αυτό δημιουργήσαμε τον Ενεργειακό Κώδικα, έναν μαθηματικό τύπο για πραγματική ευεξία και πραγματική ποιότητα ζωής. Το μυστικό: Ισορροπημένη διατροφή με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τακτική κίνηση και παράλληλα μια αγαπημένη δραστηριότητα που σας γεμίζει. Έτσι γίνεται κανείς ευτυχισμένος και υγιής. Το ερευνητικό κέντρο της Dole στη Βόρεια Καρολίνα ερευνά τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών και τις επιδράσεις τους στη ζωή μας με κάθε λεπτομέρεια. Διαμορφώνοντας τη ζωή σας πιο ευσυνείδητα σήμερα, μπορείτε στα γεράματα να επηρεάσετε θετικά την υγεία και το επίπεδο της ενέργειά σας. Γνωρίστε μαζί μας τις δικές σας πηγές ενέργειας "Η φυσική μου ενέργεια".

Ερευνητικό Κέντρο Βόρειας Καρολίνας

Ερευνούμε για το μέλλον σας

"Μόνο όποιος τρέφεται υγιεινά μπορεί να παραμείνει υγιής", ο David H. Murdock είναι πεπεισμένος για αυτό. Αποτελούσε όραμά του να δημιουργήσει έναν φορέα, στον οποίο θα είναι δυνατή η εντατική και αποτελεσματική έρευνα στον τομέα της διατροφής, της υγείας και της γεωργίας. Το 2005 ίδρυσε το παγκοσμίως μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο Βόρειας Καρολίνας
στην Kαννάπολη μαζί με το συνεργαζόμενο Ινστιτούτο Διατροφής της Dole. Μαζί με 300 επιστήμονες, η τετραμελής ομάδα ειδικών της Dole ερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ υγιεινής διατροφής και μακροζωίας. Οι επιστήμονες υπό τη διεύθυνση του δρ. Nicholas Gillitt επικεντρώνονται κυρίως στα συστατικά και τις θρεπτικές ουσίες των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Mary Ann Lila

«Το πάθος της ζωής μου είναι τα μικρά μπλε φρούτα»

Mary Ann Lila

Η Δρ. Mary Ann Lila, διευθύντρια του «Ινστιτούτου Μελέτης Φυτών για την Ανθρώπινη Υγεία του Κρατικού Πανεπιστημίου Βόρειας Καρολίνας» διαθέτει όλο το πάθος και την ενέργειά της στην έρευνα των μούρων. Το ερευνητικό της πρόγραμμα, το ονομαζόμενο «LilaLab», επικεντρώνεται κυρίως στις ενώσεις στα μύρτιλλα που προάγουν την υγεία. Αυτά τα αποτελέσματα τα μοιράζεται με επιστήμονες και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα σχετικά με τα μούρα έχουν ήδη δημοσιευθεί στα πιο σημαίνοντα περιοδικά. Με την εντατική έρευνά της ελπίζει να ανακαλύψει νέους δρόμους, για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών ή ακόμη και την αντιμετώπισή τους. Με την έρευνά της θέλει να βελτιώσει την ανθρώπινη υγεία, μέσω αποδεδειγμένης σωστής διατροφής.

Nick Gillitt

"Εξηγούμε στους καταναλωτές πώς επιδρά μια υγιεινή διατροφή στη διαδικασία γήρανσης."

Από τον ανανά μέχρι το λεμόνι – ελάχιστοι έχουν ερευνήσει τα φρούτα και τα λαχανικά όπως ο δρ. Nicholas Gillitt. Εδώ και 10 χρόνια, ο αντιπρόεδρος του ερευνητικού κέντρου διατροφής της Dole και διευθυντής του Dole Nutrition Institute ερευνά τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών και την επίδρασή τους στον άνθρωπο. Οι μακρόχρονες μελέτες του δεν έχουν βελτιώσει μόνο τις μεθόδους ελέγχων αλλά και τα προϊόντα της εταιρείας μας. Έχει εκπονήσει πλήθος επίκαιρων ενημερωτικών κειμένων και συστάσεων διατροφής για τους καταναλωτές και φυσικά πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις για εξειδικευμένα περιοδικά. Μεταξύ εργαστηρίου και ομιλιών, υπάρχει καθόλου χρόνος για κάτι άλλο; Ο επιστήμονας, λάτρης του αθλητισμού, "γεμίζει τις μπαταρίες" του με πολλή κίνηση. Εκτονώνει την πίεση με τζόκινγκ ή ποδήλατο βουνού, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σωματική και πνευματική του ζωντάνια.

Nick Gillitt

Αποτέλεσμα μελέτης

Με τις ερευνητικές μας δραστηριότητες θέλουμε να δημιουργήσουμε βιώσιμη προστιθέμενη αξία και να τη μοιραστούμε μαζί σας. Εξετάζουμε πώς και γιατί τα φρούτα, τα λαχανικά και η κίνηση κάνουν καλό στην υγεία μας.

Εδώ και στο ιστολόγιό μας θα βρίσκετε για αυτό το λόγο πάντα τα τελευταία αποτελέσματα των επίκαιρων μελετών μας και πολλά που αξίζει να γνωρίζετε για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις μας για μία πιο ενεργή και πιο υγιεινή ζωή. 

Μούρα και πράσινο τσάι – μια δυνατή ομάδα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρειάζεται πολλή προσοχή όχι μόνο την περίοδο των κρυολογημάτων, τον χειμώνα. Το μόνιμο άγχος στη δουλειά ή μια σημαντική σωματική καταπόνηση εξασθενούν εξίσου την άμυνα του οργανισμού. Υποστηρίξτε δυναμικά τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φρούτα και λαχανικά. Περιέχουν πολυφαινόλες (δευτερεύουσες φυτοχημικές ουσίες), οι οποίες είναι γνωστές για διάφορες ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Επιδημιολογικές μελέτες των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι όταν καταναλώνονται με τη μορφή φρούτων, λαχανικών και πράσινου τσαγιού μπορεί να έχουν αντιβακτηριδιακή δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Η τρέχουσα μελέτη του ινστιτούτου έρευνας της Dole σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Βόρειας Καρολίνας πρόσθεσε νέες, σημαντικές διαπιστώσεις. Για να μελετηθεί η δράση μεγαλύτερης ποσότητας πολυφαινολών στον ανθρώπινο οργανισμό, οι επιστήμονες στην ομάδα του δρ. Nick Gillitt, χορήγησαν σε μαραθωνοδρόμους για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ένα κοκτέιλ από μύρτιλλα, πράσινο τσάι και πρωτεΐνη σόγιας. Οι εξετάσεις αίματος των συμμετεχόντων στη μελέτη έδειξαν χαμηλότερη συγκέντρωση διαφόρων ανοσοβιολογικών παραμέτρων. "Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες όπως μύρτιλλα, πράσινο τσάι προστατεύουν από ιούς", επιβεβαιώνει ο Nick Gillitt, διευθυντής του ινστιτούτου έρευνας της Dole.

close

Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών θέτουμε τις βάσεις για μακροζωία

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας! Ένα πλήθος εθνικών μελετών γύρω από την κατανάλωση από την Αμερική, την Αγγλία και τη Γερμανία συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά επιμηκύνει το προσδόκιμο όριο ζωής. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι χορτοφάγοι, οι ημιχορτοφάγοι (άνθρωποι με πολύ περιορισμένη κατανάλωση κρέατος) και οι ιχθυοχορτοφάγοι (άνθρωποι που δεν καταναλώνουν κρέας αλλά πολύ ψάρι) ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο. Ο τρόπος διατροφής και ζωής τους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων. Σε αυτές ανήκουν η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2, η αρτηριακή υπέρταση και παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος καθώς και ορισμένα είδη καρκίνου. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, δευτερεύουσες φυτοχημικές ουσίες και εδώδιμες ίνες – δηλαδή τα ουσιώδη δομικά στοιχεία για κάθε λειτουργία του οργανισμού. Ένα περαιτέρω πλεονέκτημα: Ταυτόχρονα περιέχουν λίγες θερμίδες και λίπος. Όταν καταναλώνουμε πολλά λαχανικά και φρούτα, προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες και εξασφαλίζουμε καλύτερη χοληστεριναιμία, βραδύτερη γήρανση κυττάρων και καλύτερη αιμάτωση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά στους ηλικιωμένους μεγαλύτερη πρόσληψη καλίου (περ. 3,5 g καθημερινά) με τη διατροφή. "Πολλά τρόφιμα υπόκεινται σήμερα σε έντονη επεξεργασία. Για αυτό συχνά δεν διαθέτουν πλέον επαρκή θρεπτικά συστατικά. Όταν αγοράζουμε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα, μπορούμε να ωφελούμαστε από το σύνολο των ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία", συμβουλεύει ο δρ. Nick Gillitt.

close
share i
Η Dole προστατεύει τα δεδομένα σας. Γι’ αυτό ενεργοποιούνται τα Social Media Plugin (προσθήκες κοινωνικής δικτύωσης) μόνο μετά την επιθυμία σας. Για την ενεργοποίηση κάντε κλικ στο διακόπτη δίπλα στο εκάστοτε κουμπί.
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

του Δρ Ulrich Bauhofer ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ανακαλύψτε τι σας κάνει καλό! Ποια τρόφιμα σας χαρίζουν ενέργεια, ποιο σπορ σας κρατά σε φόρμα και πώς διαμορφώνετε ιδανικά την καθημερινότητά σας – αυτό διαφέρει σε κάθε άνθρωπο. Κάτι που δίνει δύναμη στον έναν, στον άλλο απορροφά πολύτιμες εφεδρείες ενέργειας. Με το ειδικά διαμορφωμένο τεστ μαθαίνετε τι είδους ενεργειακός τύπος είστε και πώς μπορείτε να φέρετε τη ζωή σας σε ισορροπία με τον καλύτερο τρόπο.

Γίνεται ως εξής: Στις ερωτήσεις, κάντε κλικ στις απαντήσεις που ισχύουν περισσότερο για εσάς. Αν ταιριάζουν πολλές απαντήσεις, επιλέξτε αυτή που σας περιγράφει καλύτερα από όλες. Μην σκέφτεστε πολύ, αλλά απαντήστε στις ερωτήσεις όσο πιο αυθόρμητα γίνεται. Να είστε ειλικρινείς, για να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Καλή διασκέδαση!

Ερώτηση 1 / 10

Ποια από τις επόμενες περιγραφές ισχύει για εσάς περισσότερο;

Ερώτηση 1

Γρήγορα ενθουσιάζομαι για κάτι, είμαι δημιουργικός, πνευματικά ευέλικτος, έχω ταχύτατη αντίληψη αλλά συχνά αγχώνομαι χωρίς λόγο.

Αναλαμβάνω ευχαρίστως διευθυντικά καθήκοντα, έχω φλογερό ταμπεραμέντο, είμαι φιλόδοξος, μου αρέσει η ελευθερία, είμαι τελειομανής και γίνομαι γρήγορα ανυπόμονος.

Είμαι πολύ μεθοδικός και επίμονος, εραστής της ζωής, δεν αναστατώνομαι εσωτερικά και εξωτερικά εύκολα, αντέχω στην πίεση, έχω καλή μνήμη και σκέφτομαι αναλυτικά και ήρεμα, πριν λάβω μία απόφαση.

share i
Η Dole προστατεύει τα δεδομένα σας. Γι’ αυτό ενεργοποιούνται τα Social Media Plugin (προσθήκες κοινωνικής δικτύωσης) μόνο μετά την επιθυμία σας. Για την ενεργοποίηση κάντε κλικ στο διακόπτη δίπλα στο εκάστοτε κουμπί.